Blog

Ben jij trouw aan JeZelf?

| Ben jij trouw aan JeZelf?
Ben jij trouw aan JeZelf?

Als je trouw bent aan Jezelf ben je ook trouw aan elke betrokkene… een quote die ik onlangs deelde  op sociale media. Trouw zijn aan je ware Zelf is niet hetzelfde als trouw zijn aan je ego.

Dat is een wereld van verschil…
Met trouw zijn aan Jezelf bedoel ik niet trouw zijn aan je persoonlijkheid maar wel aan je echte Zelf.

Welke keuzes maak jij?

Een keuze vanuit je persoonlijkheid is meestal een tijdelijk verlangen, een tijdelijk geluk waar anderen niet altijd gelukkig van worden en jij al evenmin. Het voedt je niet en is soms ingewikkeld of pijnlijk voor anderen.

Je persoonlijkheid wil altijd beter zijn dan een ander of voelt zich veel minder dan een ander. Je persoonlijkheid zoekt achter iets dat snel gelukkig maakt, maar eigenlijk voel je je er nooit door gevoedt, je ego speelt ook graag het slachtoffer om aandacht en liefde te krijgen van anderen.

liefde in jeZelf

Het wil winnen of voelt zich een verliezer enz. Herkenbaar… voor mij alvast wel, ik heb ook een persoonlijkheid…

Ik herken het ook, maar ik doorzie het ‘nu’ wel. Er is ook niks mis met onze persoonlijkheid, we hebben ze nodig om dingen te creëren en ons leven te laten werken.

We hebben ons denken en ons verstand ook nodig in deze maatschappij… alleen soms bevat dat denken en die persoonlijkheid heel veel negatieve overtuigingen of angsten. Die houden je tegen om een leuk leven te hebben

Verbinding is liefde

Een keuze vanuit onze persoonlijkheid is soms uit verbinding met ons Zelf. Ons ware Zelf is het stukje liefde in onszelf en dat is verbonden met anderen, dat is verbonden met alles en iedereen. Je kan je niet beter of minder voelen dan een ander als je ermee verbonden bent. Verbinding is liefde.

Als je constant op zoek bent naar dingen die een snelle bevrediging geven, ben je uit verbinding met de liefde in jezelf. Je zoekt het constant ergens in de buitenwereld, soms gaat het over ongezonde voeding, alcohol, shoppen, allerlei verslavingen…

je vindt de liefde, de vreugde, de rust niet in jezelf… je bent uit verbinding.

Maar ook mensen die steeds klagen en nooit het mooie zien in iets, die zich altijd een slachtoffer voelen zijn de verbinding kwijt met dat zelf. Je kan het mooie niet zien, want je bent uit verbinding met de bron… die alles en iedereen verbindt.

Hoe maak ik dan de verbinding?

Dat is bij iedereen anders. Je verbinden met jezelf kan door meditatie of gewoon door even bewust te worden van je ware zelf, die bron in jezelf. Soms gaat het snel, soms duurt het heel lang om het verschil te kunnen voelen van wat is nu mijn persoonlijkheid of wat is nu mijn ware zelf.

Daar hoef je ook niet van wakker te liggen, het feit dat je dit leest is al een teken dat je bewust bent van je bewustzijn, dat je gelooft dat er meer is… en dat is een eerste stap. Je eigen bewustzijn vertrouwen en je ermee verbinden brengt je bij jezelf.

Je hoofd wil bewijzen en feiten

Maar die zijn er niet onmiddellijk, je ware zelf zal je op je eigen tempo door dit proces leiden en dat is dikwijls met vallen en opstaan. Met een tijdje bewust willen zijn en dan het weer loslaten. Soms krijg je moeilijke lessen alvorens je bewuster wordt. Het is bij iedereen weer anders omdat het ook een natuurgegeven is.

Want innerlijke vreugde is een energie die vreugdevolle energie aantrekt en je leven verandert stap voor stap. Innerlijke vreugde toont je stap voor stap de weg naar een leuk en vervult leven.

 

avater
Over de auteur

Ik ben Mieke, coach van Rust in je Hoofd.

Ik bied coaching aan iedereen die minder gejaagd en meer bewust wil leven. Dat doe ik niet door te zeggen hoe het moet, maar wel door een luisterend oor te bieden en mensen zelf tot inzichten te laten komen. Met deze aanpak probeer ik rust te brengen in het hoofd, de buik en het leven van kinderen, jongeren en volwassenen.

avater rust in je hoofd

Wil je je ook beter voelen in je vel? Maak dan gerust een afspraak voor deskundige coaching, afslankbegeleiding of kindercoaching

Bedankt!
Sorry, u gaf een ongeldig e-mail adres op. Gelieve het opnieuw te proberen.

Schrijf je nu in om regelmatig tips te krijgen voor meer rust in je hoofd.