Blog

Dichtbij jezelf

| Zelf vertrouwen Liefde
Dichtbij jezelf

Soms is je leven chaotisch of loop je aan tegen een burn-out, je voelt je niet goed in je vel, de relatie met je partner is moeilijk, je weet niet welke kant op, ... Waarschijnlijk speel je al een hele tijd rolletjes.

Je speelt bijvoorbeeld de perfecte partner, de ideale ouder of het perfecte kind. De topwerknemer of collega, de helper of de altijd happy persoon… en het is heel lastig om altijd perfect te moeten zijn.

Geloven vanuit je denken

Het zijn beelden of geloven vanuit je denken, van hoe je dacht dat je moet zijn, van hoe je graag zou willen dat anderen je vinden. Ergens is er een vraag diep in jezelf, een vraag om liefde.

En net zoals bij een burn-out of depressie raak je steeds maar meer en meer jezelf kwijt, omdat je toch zo je best doet om graag gezien te worden, omdat mensen je misschien goed zouden vinden of belangrijk of wat dan ook.

Wat klopt voor jou

Door het zorgen voor anderen vergeet je soms jezelf te waarderen, jezelf te respecteren, jezelf lief te hebben. Door zo perfect te willen zijn of je best te doen doe je jezelf pijn. En anderen waarderen je niet omdat er onderliggend een negatief geloof over jezelf is.

Diep van binnen voel je nochtans steeds wat klopt voor jou, dat is je eigen natuur, maar we zijn het niet meer zo gewoon om daar naar te luisteren. Het vraagt ook wel wat oefening om niet te zitten piekeren in het hoofd, maar even stil te worden en te luisteren. Vertrouwen op dat diepere in jezelf.

 meer jezelf kwijt

Kracht en oefenen

Door opvoeding en de huidige mentale maatschappij zijn we een beetje vergeten om daarop te vertrouwen. We hebben geleerd te vertrouwen op onze ouders, op onze leraren, vrienden, werkgevers enz. Maar op jezelf vertrouwen dat zijn de meeste onder ons niet aangeleerd.

Dat vraagt dan ook wel wat kracht en vooral oefening. Het vraagt om vertrouwen vanuit je innerlijk weten, terug in contact komen met de liefde die in jezelf aanwezig is. De verbinding terug vinden met het stukje bewustzijn die in jezelf aanwezig is. Verbonden zijn met jezelf. Dat is echt Zelf vertrouwen.

Verbinding met Jezelf

Wanneer je de verbinding aangaat met jezelf, kan je van daaruit ook gemakkelijker verbinden met anderen. Je luistert naar wat goed voelt voor jezelf en door dat ons bewustzijn verbonden is met anderen is het ook goed voor al de mensen die je dierbaar zijn.

Verbinden met jezelf is niet moeilijk en wat je nodig hebt voor jezelf is nooit heel ingewikkeld, maar het is vooral oefenen om niet steeds mee te gaan met dat piekeren in je hoofd. Met die programmatie van je denken.

Ik zelf mediteer daarom elke dag en luister nog heel weinig naar dat piekerend hoofd. Waardoor mijn relaties alleen maar beter geworden zijn, waardoor mijn leven op alle vlak leuker en overvloediger geworden is. 

avater
Over de auteur

Ik ben Mieke, coach van Rust in je Hoofd.

Ik bied coaching aan iedereen die minder gejaagd en meer bewust wil leven. Dat doe ik niet door te zeggen hoe het moet, maar wel door een luisterend oor te bieden en mensen zelf tot inzichten te laten komen. Met deze aanpak probeer ik rust te brengen in het hoofd, de buik en het leven van kinderen, jongeren en volwassenen.

avater rust in je hoofd

Wil je je ook beter voelen in je vel? Maak dan gerust een afspraak voor deskundige coaching, afslankbegeleiding of kindercoaching

Bedankt!
Sorry, u gaf een ongeldig e-mail adres op. Gelieve het opnieuw te proberen.

Schrijf je nu in om regelmatig tips te krijgen voor meer rust in je hoofd.