Blog

Gewoon jezelf zijn: hoe doe je dat?

| Gewoon jezelf zijn
Gewoon jezelf zijn: hoe doe je dat?

Gewoon jezelf zijn. Het klinkt zo simpel en dat is het ook … voor een baby of een kind van twee. Voor volwassenen ligt het een stuk moeilijker. Je verleert – zonder het te beseffen – om naar je ware zelf te luisteren. Dat gebeurt onder invloed van je omgeving of bijvoorbeeld programma’s uit je kinderjaren.

Zoek jij naar meer levenskwaliteit? 

Veel mensen hebben niet de behoefte om die gewoonte te veranderen. Wil jij dat wel? Zoek jij naar meer levenskwaliteit? En wil je terug leren voelen wat echt belangrijk is voor jou? Sta jij open om te luisteren naar je innerlijke stem? Dan is deze blog iets voor jou. Ook in mijn coachingpraktijk en tijdens workshops help ik mensen om hun binnenwereld te veranderen. Zodat ook de buitenwereld héél positief verandert.

Met vallen en opstaan

Naar jezelf leren luisteren is een weg van vallen en opstaan. Wees gerust: ik hoor ook niet bij de verlichte mensen en krijg nog regelmatig uitdagingen op mijn pad. Af en toe verval ik in oude gewoonten. Toch besef ik steeds sneller dat ik in de greep ben van mijn ego of persoonlijkheid. Ik leerde mijn persoonlijkheid relativeren en er zelfs mee lachen – terwijl ik dat vroeger helemaal niet kon.

Je persoonlijkheid bestaat eigenlijk niet. Het is wat je gelooft over jezelf. Je ego laat je soms totaal verkeerde projecties uitzenden en een compleet verkeerd leven creëren.

Je hart of je persoonlijkheid?

Hoe weet je nu of je luistert naar je hart, je persoonlijkheid of je ego? Het onderscheid is soms moeilijk te maken. Maar onthoud: als je beslist of denkt vanuit angst, twijfels, of schuldgevoelens is je persoonlijkheid aan het woord. Je ware zelf is liefdevol, geduldig en schenkt je energie. Terwijl je persoonlijkheid soms angstig, paniekerig of beschuldigend is. Het omgekeerde van liefde dus.

Intenties vanuit je ware zelf zijn altijd goed voor iedereen en benadelen niemand. Ze zijn niet ingewikkeld maar meestal net heel simpel.

Heb je angst?

Veel mensen zijn een beetje bang om te luisteren naar hun ware zelf, hun hart of het stemmetje diep in hen. Want dat klinkt spiritueel en onrealistisch. Volgens mij is net het omgekeerde waar. Ik ben niet gaan zweven sinds ik meer en meer naar mijn ware zelf luister. Ik sta veel realistischer in het leven. Ik mediteer daarom ook regelmatig om echt contact te krijgen met mijn ware zelf. Ik heb veel meer rust en ervaar ook meer vreugde, liefde en echt contact.

Verbinding met jezelf en anderen

Nu ik in verbinding sta met mijn diepere zelf, verbind ik ook beter met anderen. Want ik kan hun onschuld en die van mezelf zien. ‘Moeilijke mensen’ komen niet meer op mijn weg. Want sinds mijn binnenwereld anders is, vind ik ook meer rust in de buitenwereld. 

Kijk eens vanuit andere perspectieven

Als er problemen op mijn pad komen (en dat gebeurt natuurlijk nog), kijk ik niet meer met de ogen van een slachtoffer. Want zo’n slachtofferrol is aangeleerd gedrag – geen verlengde van je ware zelf. Op moeilijke momenten ga ik bij mezelf kijken: wat zend ik uit zodat bepaalde dingen gebeuren? Welke zielslessen heb ik nog te leren? Ik kijk vanuit andere perspectieven en zoek naar oplossingen zonder in een slachtofferrol te kruipen – waardoor ik niet of minder lijdt. (Dat betekent natuurlijk niet dat je niet ontgoocheld mag zijn of je tranen niet meer mag laten stromen!)

Workshop: Meer rust door gewoon jezelf te zijn.

Ik geef mijn lessen graag door aan anderen. Daarom organiseer ik op zaterdag 17/06 een workshop: meer rust door gewoon jezelf te zijn. In de workshop geef ik een paar korte meditaties, leer ik je dichter bij jezelf komen en geef ik graag antwoord op al je vragen.

De workshop vindt plaats in mijn eigen huiskamer in een beperkt groepje waar er ook tijd is om persoonlijke vragen te beantwoorden.

Zaterdag 17/06 van 14:00 tot 16:30 Prijs is 25 euro

Je bent alvast van harte welkom!  

avater
Over de auteur

Ik ben Mieke, coach van Rust in je Hoofd.

Ik bied coaching aan iedereen die minder gejaagd en meer bewust wil leven. Dat doe ik niet door te zeggen hoe het moet, maar wel door een luisterend oor te bieden en mensen zelf tot inzichten te laten komen. Met deze aanpak probeer ik rust te brengen in het hoofd, de buik en het leven van kinderen, jongeren en volwassenen.

avater rust in je hoofd

Wil je je ook beter voelen in je vel? Maak dan gerust een afspraak voor deskundige coaching, afslankbegeleiding of kindercoaching

Bedankt!
Sorry, u gaf een ongeldig e-mail adres op. Gelieve het opnieuw te proberen.

Schrijf je nu in om regelmatig tips te krijgen voor meer rust in je hoofd.