Blog

Groeien in een relatie

| Relaties Liefde
Groeien in een relatie


Met iedereen die in je leven komt, vorm je een bepaalde relatie. Een partnerrelatie, een ouder-kindrelatie of gewoon iemand die naar je glimlacht. Elke relatie vertelt je iets over jezelf. En net daarom zijn relaties soms zo moeilijk: je wordt met jezelf geconfronteerd

Kijken naar jezelf

De mensen die op je pad komen, stellen je in staat jezelf te observeren. En dat is een boeiende ervaring, een uitdaging om jezelf te ontdekken. Wat leert die moeilijke partner of collega je over jezelf? Of waarom doen je kind(eren) zo moeilijk? Soms spiegelen ze onbewust een pijn in jezelf. Iets in jou dat om hulp of genezing vraagt. Dat vraagt om acceptatie, om liefde voor jezelf. We hebben allemaal onze pijnpunten en groeiprocessen.

Iets in jou dat om hulp of genezing vraagt 

Liefdesrelatie

In een liefdesrelatie zijn er veel verwachtingen en dromen. Maar naast liefde en romantiek is er ook ontgoocheling, ruzie en verdriet. Dat is ergens logisch: samenleven met iemand die héél dicht bij jou staat, is een grote uitdaging. Want ook je partner is een spiegel voor jou en confronteert je met je eigen gebreken.
Het is een kwestie van bij jezelf blijven, liefde delen en kijken wat klopt voor jou in verbinding met de andere. Een evenwicht vinden tussen geven en ontvangen en kunnen omgaan met verandering bij jezelf en bij de andere. Vrijheid vinden om jezelf te zijn, vrijheid geven aan de andere en toch verbonden zijn.

Vallen en opstaan

Jij en je partner hebben je eigen groeiprocessen. Aanvaard dat dit met vallen en opstaan gebeurt. Zoals bij eb en vloed. Accepteer je jezelf zoals je nu in je relatie staat? Dan wordt het ook gemakkelijker om je partner te accepteren. Jullie zijn samen dingen aan het leren. Laat emoties van kwaadheid, verdriet of jaloezie toe, want die zijn er soms gewoon. Boos worden op jezelf om die emoties? Dat maakt alles alleen maar erger.

Een relatie moet niet perfect zijn

Ik ben niet perfect, en dat is gelukkig niemand. Wees dus niet te ambitieus en streef geen perfectie na in eender welke relatie. Probeer er gewoon van te genieten. En luister naar wat die ander je leert over jezelf. Welk stukje van jezelf vraagt om aandacht als je boos, verdrietig, … wordt in een bepaalde relatie? Zo maak je het boeiend voor jezelf, leer je groeien, en … kan je soms om je eigen emoties lachen.
 

avater
Over de auteur

Ik ben Mieke, coach van Rust in je Hoofd.

Ik bied coaching aan iedereen die minder gejaagd en meer bewust wil leven. Dat doe ik niet door te zeggen hoe het moet, maar wel door een luisterend oor te bieden en mensen zelf tot inzichten te laten komen. Met deze aanpak probeer ik rust te brengen in het hoofd, de buik en het leven van kinderen, jongeren en volwassenen.

Reacties

Er zijn op dit moment nog geen reacties, reageer als eerste!

Reageer

avater rust in je hoofd

Wil je je ook beter voelen in je vel? Maak dan gerust een afspraak voor deskundige coaching, afslankbegeleiding of kindercoaching

Bedankt!
Sorry, u gaf een ongeldig e-mail adres op. Gelieve het opnieuw te proberen.

Schrijf je nu in om regelmatig tips te krijgen voor meer rust in je hoofd.