Blog

Herken-jij-ook-die-wisselvalligheden-in-je-je-leven

| Zelfvertrouwen
Herken-jij-ook-die-wisselvalligheden-in-je-je-leven

Surfen op je ups & downs

Soms heb je het gevoel dat je leven op rolletjes loopt. Alles gaat precies zoals je het wenst. En dan ineens wordt alles weer overhoop gegooid. Soms door iets heel kleins. Soms door een moeilijke gebeurtenis. En daar ga je niet altijd even vlot mee om.

Stroom je mee met het leven?

Wat jouw persoonlijkheid wil, strookt niet altijd met wat je diepere zelf wil. En dat haalt je regelmatig uit je evenwicht. Je diepere zelf wil je soms dingen duidelijk maken en ja … soms verschijnen er daardoor vervelende mensen of situaties op het toneel.

De wereld als spiegel

Denk eens aan een situatie waar je niet zo goed mee omkunt. Misschien probeerde je er al met iemand over te praten – maar stuitte je op onbegrip en ging je je nog slechter voelen. Waarom heb je moeite met die situatie? Vanwaar komt het onbegrip uit je omgeving? Waarom komen die ‘strenge’ mensen op je pad?

Dein me op de golven van je leven

Ikzelf kom soms ook in situaties waar ik geen weg mee weet. Maar via meditatie en zelfonderzoek  leer ik die gewoon te aanvaarden: Nee: dit is geen gemakkelijk situatie. Maar het wijst zichzelf wel uit.  Wees niet te streng voor jezelf. En leer om jezelf over te geven aan de stroom van het leven. Want wie vecht tegen de golven, krijgt het lastig.

Test jezelf

Probeer het de komende weken eens uit. Voel je je gekwetst door je ouders, vrienden, kinderen, partner, …? Ben je kwaad, boos, verontwaardigd tegenover hen? Luister dan eens goed naar jezelf: wat willen die mensen waaraan je je ergert je vertellen? Welk stukje van jezelf of jouw situatie accepteer je niet? Kortom: wat zie je in de spiegel van je omgeving?
 

 

avater
Over de auteur

Ik ben Mieke, coach van Rust in je Hoofd.

Ik bied coaching aan iedereen die minder gejaagd en meer bewust wil leven. Dat doe ik niet door te zeggen hoe het moet, maar wel door een luisterend oor te bieden en mensen zelf tot inzichten te laten komen. Met deze aanpak probeer ik rust te brengen in het hoofd, de buik en het leven van kinderen, jongeren en volwassenen.

avater rust in je hoofd

Wil je je ook beter voelen in je vel? Maak dan gerust een afspraak voor deskundige coaching, afslankbegeleiding of kindercoaching

Bedankt!
Sorry, u gaf een ongeldig e-mail adres op. Gelieve het opnieuw te proberen.

Schrijf je nu in om regelmatig tips te krijgen voor meer rust in je hoofd.