Blog

Laat je wensen en verwachtingen los

| Vreugde, meditatie, zelfvertrouwen
Laat je wensen en verwachtingen los

“Loslaten” spreekt gemakkelijk uit, maar dromen en wensen opgeven kan soms ontzettend moeilijk zijn. Hoeveel keer hoopte je niet dat je partner je deze keer wel zou begrijpen? Of dat je kinderen zich anders zouden gedragen?

 

 

Hoe herken je verkeerde verwachtingen?


“Had hij of zij maar … dan zou ik me beter voelen." Die gedachte verraadt verkeerde verwachtingen. Want zo leg je jouw hoop op geluk bij een ander persoon of bij een nieuwe situatie. Zoals andere job, een kindje, een nieuw huis of meer geld.


Waarom je verwachtingen loslaten?


Je wil je leven, liefde en geluk delen met je partner. Daar is niets mis mee. Net zoals uitkijken naar een nieuwe gebeurtenis, een kindje, een ander huis of een auto.

Want zo leg je jouw hoop op geluk bij een ander persoon


Waar het fout gaat is bij de gedachte dat jouw geluk daar ligt – bij die partner, dat kind of je huis. Nieuwe dingen kunnen je even een goed gevoel geven. Maar dat geluk is tijdelijk. Al snel volgt de ontgoocheling en ga je gretig op zoek naar méér kortstondig geluk. Maar je zult nooit écht geluk vinden in de buitenwereld, als je het niet eerst vindt in jezelf.

Hoe vind ik dan geluk in mezelf?

Door meditatie kom je dichter bij je ware zelf. En in mijn coachingpraktijk help ik je hetzelfde te doen.
Vind je voldoening en geluk in jezelf? Dan komen de mooie dingen als vanzelf naar je toe.

 

 

avater
Over de auteur

Ik ben Mieke, coach van Rust in je Hoofd.

Ik bied coaching aan iedereen die minder gejaagd en meer bewust wil leven. Dat doe ik niet door te zeggen hoe het moet, maar wel door een luisterend oor te bieden en mensen zelf tot inzichten te laten komen. Met deze aanpak probeer ik rust te brengen in het hoofd, de buik en het leven van kinderen, jongeren en volwassenen.

avater rust in je hoofd

Wil je je ook beter voelen in je vel? Maak dan gerust een afspraak voor deskundige coaching, afslankbegeleiding of kindercoaching

Bedankt!
Sorry, u gaf een ongeldig e-mail adres op. Gelieve het opnieuw te proberen.

Schrijf je nu in om regelmatig tips te krijgen voor meer rust in je hoofd.