Blog

Leren uit moeilijke relaties

| Leren uit moeilijke relaties
Leren uit moeilijke relaties

Iedereen zoekt naar liefde. Je gaat in verbinding met anderen, je wil leuke mensen om je heen. En toch brengen relaties regelmatig onrust. Soms wil je ervan wegvluchten en verlang je alleen nog naar rust.

Rust om jezelf te zijn, rust in je hoofd. Hoe vind je die rust zonder de ander van je weg te duwen?

Ontspoorde relaties

Hoe hard je ook je best doet: soms raakt een relatie op het verkeerde spoor. Je wil zo graag liefde, vrede en rust maar op een of andere manier lukt het je niet om die te vinden.

Veelal voel je je niet gewaardeerd voor al je inspanningen en borrelt er boosheid op. Je probeert te zwijgen voor de goede vrede, dan weer probeer je assertief te zijn.

Je wil zo graag liefde

Soms sluit je je hart volledig, wat heel jammer is. Toch kun je de relatie nog op het juiste pad zetten.

De andere als spiegel voor jezelf

Vaak zoeken we het probleem in de mensen rondom ons. ‘Mijn partner waardeert me niet’, ‘Mijn vrienden luisteren nooit’.

Het is normaal dat je jezelf zielig vindt als je een moeilijke partner of vervelende collega’s om je heen hebt. Maar durf je ook zien en voelen wat zij van jóú weerspiegelen?

Die ander is namelijk jouw spiegel. Kijk eens wat hij je toont: is er iets in jezelf dat wil genezen of groeien? Waar kun je ontwikkelen? Wat vertelt die ander je over jezelf?

Als de ander een weerspiegeling is van jezelf, dan stop je met oordelen. Dan ga je bewust vanuit je Zelf kijken. De tekorten die je de ander verwijt, kun je jezelf beginnen geven. Het is een nieuwe manier om naar je leven te kijken, maar dan pas wordt het écht boeiend!

Bewuster in het leven staan

Op deze ‘nieuwsgierige’ manier naar relaties gaan kijken, is een heel proces.

Laat je daarbij niet door je gedachten misleiden. Met je denken zit je meestal in de toekomst of in het verleden en verval je snel terug in een slachtofferrol.

We hebben ons denken nodig in deze maatschappij, maar we vergeten dikwijls dat we meer zijn dan ons denken alleen. We zijn een stukje bewustzijn dat verbonden is met alles en iedereen.

Als je op deze manier in het leven staat, ben je geen slachtoffer meer van wat er rondom je gebeurt. Je kijkt in een spiegel en je kan spelen en oefenen om een steeds boeiender en liefdevoller leven te krijgen. Het is een interessante  weg om jezelf te ontwikkelen. En om meer rust te krijgen in je hoofd.

avater
Over de auteur

Ik ben Mieke, coach van Rust in je Hoofd.

Ik bied coaching aan iedereen die minder gejaagd en meer bewust wil leven. Dat doe ik niet door te zeggen hoe het moet, maar wel door een luisterend oor te bieden en mensen zelf tot inzichten te laten komen. Met deze aanpak probeer ik rust te brengen in het hoofd, de buik en het leven van kinderen, jongeren en volwassenen.

avater rust in je hoofd

Wil je je ook beter voelen in je vel? Maak dan gerust een afspraak voor deskundige coaching, afslankbegeleiding of kindercoaching

Bedankt!
Sorry, u gaf een ongeldig e-mail adres op. Gelieve het opnieuw te proberen.

Schrijf je nu in om regelmatig tips te krijgen voor meer rust in je hoofd.