Testimonials

Het verhaal van Didier

31 oktober 2015 | Afslanken

 

Toen ik de eerste keer bij Mieke langsging, dacht ik gewoon voedingsadvies te krijgen. Maar Mieke is geen diëtiste: ze is een voedingconsultent én een mental coach. Een ijzersterke combinatie. We hadden een diepgaand en op sommige momenten confronterend gesprek over mijn levensstijl en toekomstvisie. Het werd snel duidelijk dat ik onmiddellijk mijn overgewicht moest aanpakken en mijn levensstijl moest veranderen als ik de toekomst die ik voor mezelf zag, ook werkelijk zo wilde beleven. Kortom: het was nu of nooit.”

Didier: “Ik sukkel al mijn hele volwassen leven met mijn gewicht. Ik heb zowat elk dieet op de markt geprobeerd, maar zonder duurzaam resultaat. Het is heel moeilijk om een dieet vol te houden zonder begeleiding. Met als gevolg dat mijn overgewicht almaar problematischer werd. Ik kreeg last van hyperventilatie, en zat er fysiek en metaal helemaal door. Ik ben zelfs zeven maanden thuis gebleven van mijn werk. Mijn huisarts liet me een beetje aan mijn lot over. Ik ben dan overgestapt naar een andere huisarts. Hij polste eerst naar eventuele overmatige alcoholconsumptie, maar uiteindelijk bleek dat er vet in mijn lever zat. Verder onderzoek wees uit dat ik aan suikerziekte leed. Via een gemeenschappelijke kennis kwam ik gelukkig bij Mieke terecht. Dat is achteraf een echte zegen gebleken. Samen met mijn huisarts biedt ze mij alle steun die ik nodig heb.”

Dankzij haar begeleiding verloor ik 23 kilo in 5 maanden!”

Nu of nooit

“Toen ik de eerste keer bij Mieke langsging, dacht ik gewoon voedingsadvies te krijgen. Maar Mieke is geen diëtiste: ze is een voedingconsultent én een mental coach. Een ijzersterke combinatie. We hadden een diepgaand en op sommige momenten confronterend gesprek over mijn levensstijl en toekomstvisie. Het werd snel duidelijk dat ik onmiddellijk mijn overgewicht moest aanpakken en mijn levensstijl moest veranderen als ik de toekomst die ik voor mezelf zag, ook werkelijk zo wilde beleven. Kortom: het was nu of nooit.”

Coaching buiten categorie

Mieke stelde voor mij een voedingspatroon op en hield daarbij rekening met mijn suikerziekte en slechte leverwaarden. Maar het doorslaggevende element in haar aanpak was haar coaching. Die was in één woord fantastisch. Tijdens onze afspraken kreeg ik sterk onderbouwd advies. De gesprekken die we voerden, werkten enorm motiverend. Ik putte er heel veel moed uit. Mieke legde mij goed uit waarom ik sommige dingen beter niet of wel kon eten. Dat werkte stimulerend voor mij en hielp me om mijn nieuwe voedingspatroon vol te houden. Ik kreeg ook heel veel praktische tips.

Maar vooral de wetenschap dat ik haar altijd kon bellen wanneer ik een moeilijk moment had, was een enorme hulp. En het resultaat mag worden gezien.