Blog

Ben jij beïnvloedbaar?

| Zelfvertrouwen
Ben jij beïnvloedbaar?

We zijn allemaal mensen die vrij beïnvloedbaar zijn door anderen zoals de media, reclameboodschappen enz.

Daarom is het zo belangrijk dat we naar onze intuïtie luisteren. Dat we leren een onderscheid te maken tussen wat klopt en wat niet klopt voor onszelf. Daarvoor is liefde nodig voor onze eigen wensen en gevoelens, liefde voor het Zelf.

Tijd nemen

Hoe meer je tijd neemt en luistert naar je innerlijke zelf, hoe minder beïnvloedbaar je bent door de buitenwereld.
Hoe mooi is het dat ons systeem zo uitgerust is dat we altijd weten wat goed is voor onszelf, we worden dus innerlijk begeleid.

Druk van buitenaf

Maar soms is de druk van buitenaf heftig. Veel mensen zijn het zo afgeleerd om naar die diepere leiding te luisteren. Wat er voor zorgt dat heel veel mensen lijden aan burn-out, depressie of angststoornissen.

Daarom is die verbinding met jezelf zo belangrijk. De verbinding met je ware natuur, met wie je echt bent. Er is zoveel pijn en strijd omdat mensen geloven in wat anderen zeggen en eigenlijk niet luisteren naar zichzelf.

Liefde voor jezelf

Daarom is liefde en zachtheid naar jezelf toe zo belangrijk, niet alleen voor jezelf maar ook voor anderen.  Want als jij bewust bent en jezelf graag ziet, dan wens je dat ook anderen toe.

De liefde vanuit jezelf stroomt zo door naar anderen. Door voor jezelf te zorgen ga je ook zorgen voor anderen.
Als je jezelf tekort en pijn doet breng je veel negatieve emoties in de wereld rondom jou.

De wereld kan er pas anders uitzien als je start met te luisteren wat voor jou belangrijk is. Daarom is het belangrijk om regelmatig momenten van stilte en meditatie in te lassen en te luisteren wat nu wel klopt voor jou.

wat voor jou belangrijk is

Aangeleerd gedrag

Het is dus helemaal niet moeilijk, maar we zijn we het nooit aangeleerd. We hebben geleerd om naar ouders en leraren te luisteren maar niet echt naar onszelf.

Door te luisteren naar jezelf kom je in een positieve stroom terecht en je leven wordt veel eenvoudiger.

Soms kom je daar alleen niet uit en daar begeleid ik je graag in om vanuit rust terug een heldere kijk op je leven te krijgen.

Ik geef regelmatig meditatieworkshops om te leren luisteren naar je ware zelf. Lees hier welke workshops deze maand op de agenda staan

Wil je graag persoonlijke begeleiding om meer te vertrouwen op jezelf? Andere thema’s die zeker ook aan bod kunnen komen zijn:

  • Anders omgaan met lastige emoties zoals angst, faalangst, boosheid, schuldgevoel, schaamte,...
  •  Moeilijkheden in (partner) relaties
  • Moeilijkheden in ouder kind relaties
  • Jezelf terugvinden na een liefdesbreuk
  • Zelfvertrouwen en zelfwaardering stimuleren
  • Gezond afslanken zowel rust in je hoofd als in je buik
  • Rust vinden door meditatie

Momenteel via Skypesessie! Stuur me dan een berichtje via mieke@rustinjehoofd.be.

Tot Binnenkort!
avater
Over de auteur

Ik ben Mieke, coach van Rust in je Hoofd.

Ik bied coaching aan iedereen die minder gejaagd en meer bewust wil leven. Dat doe ik niet door te zeggen hoe het moet, maar wel door een luisterend oor te bieden en mensen zelf tot inzichten te laten komen. Met deze aanpak probeer ik rust te brengen in het hoofd, de buik en het leven van kinderen, jongeren en volwassenen.

avater rust in je hoofd

Wil je je ook beter voelen in je vel? Maak dan gerust een afspraak voor deskundige coaching, afslankbegeleiding of kindercoaching

Bedankt!
Sorry, u gaf een ongeldig e-mail adres op. Gelieve het opnieuw te proberen.

Schrijf je nu in om regelmatig tips te krijgen voor meer rust in je hoofd.