Blog

Brengt een liefdesrelatie rust?

| Liefdesrelatie
Brengt een liefdesrelatie rust?

Als ik terugkijk op mijn eigen liefdesleven, moet ik zeggen: nee, een liefdesrelatie brengt niet altijd rust. Het brengt verwarrende emoties naar boven en zorgt zelfs voor onrust. Toch ben ik dankbaar voor elke relatie. Waarom? Het leerde me echte liefde kennen, maar ook voor mezelf opkomen en uiteindelijk vergeven en loslaten.

Er was eens …

De natuur zit mooi in elkaar, ook bij het vinden van een juiste partner. Liefde is energetisch: je wordt aangetrokken met je hart. Er wordt een onzichtbare verbinding geweven tussen twee personen. Het lijkt wel een sprookje! Iemand opent je hart en dat is zalig. Je maakt verhaaltjes in je hoofd en schept verwachtingen.

Het sprookje doorprikt

Het beeld dat je vormt over je partner is niet altijd juist. De verwachtingen die je had, vallen soms wat tegen – of  heel erg tegen. Misschien maakte je een lijstje met wensen waaraan hij of zij zou voldoen. Maar zo zit liefde niet in elkaar. Meestal komt er iemand in je leven die totaal niet voldoet aan je ‘eisen’. Maar doet hij toch je hart smelten.

Het lijkt wel een sprookje! Iemand opent je hart en dat is zalig. 

Negatieve spiraal

Soms zie je het mooie van je relatie niet meer, hoe mooi ze ook was in het begin. Het kan zijn dat je in een negatieve spiraal terechtkomt door slechte gedachten over elkaar. Weet dat die gedachten – die jij voor waar aanneemt – alleen jouw werkelijkheid zijn. Je partner ziet of voelt het soms helemaal anders.

Onderzoek jezelf

Veel mensen denken dat praten de oplossing is. Maar dat is niet altijd waar want meestal zoek je naar bevestiging van jouw verhaal – en wordt je geloof daarin sterker. Beter is om zelf te gaan voelen wat er mis is. Vraag jezelf af wat je overtuigingen zijn over de relatie en … of die overtuigingen wel kloppen.
Als je de behoefte voelt om je partner te veranderen, vraag jezelf dan af of dit nog de juiste partner is voor jou.  Want dan zit je in een doodlopend straatje waarbij je de ander van zijn vrijheid berooft en jezelf ongelukkig maakt. Het is nutteloos: je kunt je partner niet veranderen.  
Elke relatie heeft natuurlijk zijn verhaal. Maar hoe meer je zelf tot rust komt, hoe meer rust er meestal is in je relatie. En elke relatie – ook niet-liefdesrelaties – zijn een boeiende uitdaging, die je als mens rijker maken.

 

avater
Over de auteur

Ik ben Mieke, coach van Rust in je Hoofd.

Ik bied coaching aan iedereen die minder gejaagd en meer bewust wil leven. Dat doe ik niet door te zeggen hoe het moet, maar wel door een luisterend oor te bieden en mensen zelf tot inzichten te laten komen. Met deze aanpak probeer ik rust te brengen in het hoofd, de buik en het leven van kinderen, jongeren en volwassenen.

avater rust in je hoofd

Wil je je ook beter voelen in je vel? Maak dan gerust een afspraak voor deskundige coaching, afslankbegeleiding of kindercoaching

Bedankt!
Sorry, u gaf een ongeldig e-mail adres op. Gelieve het opnieuw te proberen.

Schrijf je nu in om regelmatig tips te krijgen voor meer rust in je hoofd.