Blog

Een eerste stapje naar terug rust in je buik, moeiteloos naar je ideale gewicht!

| Rust in je Buik
Een eerste stapje naar terug rust in je buik, moeiteloos naar je ideale gewicht!

Veel mensen zullen dit herkennen: ergens diep van binnen droom je van een fit, mooi en gezond lichaam, maar de eerste stap zetten naar afvallen blijkt vrij moeilijk. Je bedriegt jezelf met allerlei smoesjes: “Eten is mijn enige troost, het is alles wat ik heb en zoveel kwaad kan het ook niet, nog tijd genoeg om op mijn gezondheid te letten,  ik heb het nu te druk om me met afslanken bezig te houden, gezonde voeding is niet lekker, ik ben altijd dik geweest,…” Waarschijnlijk kunnen jullie er ook nog wat bedenken.

Maar héél regelmatig heb je toch het gevoel dat je verkeerd bezig bent. Je kledij begint te spannen. Je voelt je niet meer zo gezond, niet meer fit. Je krijgt kwaaltjes,…

omarmen met liefde van je imperfecte zelf, is de eerste stap naar rust in je buik!

je hebt uiteraard momenten waarop je volop geniet van het leven. Maar die tijden worden vaak gevolgd door negatieve periodes. Vooral door het eten van ongezond voedsel, te veel suiker, vet en chocolade verval je soms in periodes van onvrede met je lichaam, kwaadheid op jezelf, maar ook schaamte. Soms eten mensen bijvoorbeeld in het geniep, zonder dat hun partner het ziet. Ze schamen zich voor hun gewoontes en voor hun lichaam, ook naar hun partner toe! Op die momenten van onvrede met jezelf en schaamte over je lichaam, grijp je vaak terug naar troostvoeding. Zo kom je in een vicieuze cirkel van ongezonde voeding en onvrede terecht. Zonder hulp van anderen, raak je niet altijd uit dat patroon en raak je steeds verder verwijderd van je ideale gewicht en je gezond lichaam.

Een eerste stap om terug rust in die overvolle buik te krijgen, is naar jezelf kijken met liefde en medeogen! Liefde voor al je foutieve gewoonten, kijk met liefde naar die schaamte die je hebt over jezelf. Kijk met liefde naar je lichaam en hou ervan zoals het is. Laat het toe dat je niet perfect bent! Dat lijkt misschien niet direct een stap naar rust in je buik, maar jezelf aanvaarden brengt in eerste plaats rust in je hoofd. Hoe meer rust in je hoofd, hoe minder je zal grijpen naar die troostvoeding!

Het durven toegeven dat je ongezond leeft en daarna het aanvaarden en omarmen met liefde van je imperfecte zelf, is de eerste stap naar rust in je buik!

avater
Over de auteur

Ik ben Mieke, coach van Rust in je Hoofd.

Ik bied coaching aan iedereen die minder gejaagd en meer bewust wil leven. Dat doe ik niet door te zeggen hoe het moet, maar wel door een luisterend oor te bieden en mensen zelf tot inzichten te laten komen. Met deze aanpak probeer ik rust te brengen in het hoofd, de buik en het leven van kinderen, jongeren en volwassenen.

Reacties

Er zijn op dit moment nog geen reacties, reageer als eerste!

Reageer

avater rust in je hoofd

Wil je je ook beter voelen in je vel? Maak dan gerust een afspraak voor deskundige coaching, afslankbegeleiding of kindercoaching

Bedankt!
Sorry, u gaf een ongeldig e-mail adres op. Gelieve het opnieuw te proberen.

Schrijf je nu in om regelmatig tips te krijgen voor meer rust in je hoofd.