Blog

Geloof je in de liefde?

| Relaties Liefde
Geloof je in de liefde?

Over de liefde zijn al ontelbaar veel boeken geschreven en ballades gezongen. Toch praten we zelden over de angst die in veel relaties sluipt. Zeker in prille romances steken allerlei angsten de kop op.

Angst om je geliefde weer te kwijt te geraken, angst om je open te stellen of om je te binden, angst om niet goed genoeg te zijn, enzovoort.

Angst is een lastig gevoel om mee om te gaan. Het bevordert je relaties meestal niet. Als angst de overhand krijgt, kan het je relatie tot een hel of zelfs tot een einde maken. Maar gelukkig kan je er iets aan doen.

Jij ≠ je gedachten

Angst is een gevolg van gedachten. Die staan los van wat jij echt voelt voor je partner. Om je beter en geruster te voelen, kies je ervoor je negatieve ideeën over jezelf en je relatie los te laten. (Met andere woorden: om je er niet mee identificeren). Je kunt enkele positieve affirmaties aannemen.

Bijvoorbeeld:

- Ik vertrouw erop dat mijn ziel me altijd op het juiste pad brengt, ook in de liefde.

- Ik mag gewoon mezelf zijn in deze relatie.

- In iedere relatie zijn er goede en minder goede momenten.

Misschien klinkt ‘vertrouwen op je ziel’ je een beetje zweverig in de oren. Maar weet dat er méér is dan je denken. Hoe anders zou het zijn als je erop durft vertrouwen dat je ziel je altijd het juiste brengt? Als je durft te genieten van je relatie zonder die spookgedachten in je hoofd?

Een andere uitdaging om met meer rust in je relatie te staan is om de realiteit te durven zien: geen enkele relatie en geen enkele persoon is perfect.

Als je je geromantiseerd beeld loslaat, kun je oprecht gaan genieten van samenzijn met je partner. Accepteer dat de meeste relaties verre van perfect zijn. Ze zijn zoals het leven zelf: golfbewegingen met goede en minder goede momenten.

Laat je oordelen over je partner eens weg en voel hoeveel je van die persoon houdt 

Vertrouw erop dat je bent waar je moet zijn, en dat je samen met je partner kunt groeien.

Ook jij hoeft natuurlijk niet perfect te zijn. Gewoon volledig jezelf kunnen zijn is het ultieme geluk.  Ga jezelf dus niet wegcijferen voor de andere. Respecteer jezelf en jouw grenzen. En die van je partner.

Hulp nodig bij angstgevoelens?

Angst leren controleren is bij sommige mensen een werk van lange adem. Soms is angst een gevolg van oude patronen uit je jeugd of kinderjaren. Heb je hulp nodig om met die lastige emotie om te gaan? Om meer rust te brengen in je hoofd en je relatie? Dan help ik je daar graag bij.

Stuur een mailtje naar mieke@rustinjehoofd.be voor een kennismakingsgesprek.

 

 

avater
Over de auteur

Ik ben Mieke, coach van Rust in je Hoofd.

Ik bied coaching aan iedereen die minder gejaagd en meer bewust wil leven. Dat doe ik niet door te zeggen hoe het moet, maar wel door een luisterend oor te bieden en mensen zelf tot inzichten te laten komen. Met deze aanpak probeer ik rust te brengen in het hoofd, de buik en het leven van kinderen, jongeren en volwassenen.

avater rust in je hoofd

Wil je je ook beter voelen in je vel? Maak dan gerust een afspraak voor deskundige coaching, afslankbegeleiding of kindercoaching

Bedankt!
Sorry, u gaf een ongeldig e-mail adres op. Gelieve het opnieuw te proberen.

Schrijf je nu in om regelmatig tips te krijgen voor meer rust in je hoofd.