Blog

Hoe ga jij om met emotie?

| Emotie
Hoe ga jij om met emotie?

Dat lijkt wel een lastige vraag, lastig net zoals emoties...

Ik heb ook emoties en ben vrij perfectionistisch... wat een lastige combinatie is, daarom ben ik ook vrij lang zoekend geweest naar hoe ik omga met al die emoties.

Emoties zoals verdriet, angst, jaloezie ,boosheid, frustratie, enz... hoe ga je ermee om? Wegstoppen, onderdrukken, ventileren of misschien toch gewoon aankijken en accepteren?

Je kan ze leren zien als een innerlijke leiding die je toont wanneer je bv. negatieve gedachten hebt of niet luistert naar je eigen grenzen.

Wanneer je niet lief bent voor jezelf, jezelf veroordeelt of wanneer je te gevend bent voor anderen of misschien jezelf onbewust verwaarloost enzovoort.

Kijken vanuit een ander perspectief naar emotie

Je kan er ook anders naar kijken en dankbaar zijn als een emotie zich aanbiedt. Die emotie komt je iets vertellen, er is iets dat niet helemaal klopt om je gelukkig, vrij of vreugdevol te voelen.

Het leven is steeds in beweging, er komen dagelijks gebeurtenissen en mensen op ons pad waar we bepaalde emoties bij ervaren.

Het leven is steeds in beweging

Je kan negatieve emoties ook toe laten, even voelen en luisteren wat die emotie je wil vertellen. Dit vraagt om liefde en acceptatie van jezelf, maar ook voelen wat er gebeurt binnenin jezelf.

Zelfliefde en eigenwaarde

Het vraagt om liefde en acceptatie van deeltjes in jezelf die onderdrukt, afgewezen of gekwetst geweest zijn door vroegere gebeurtenissen.

Aanvaarden dat die emotie er is, brengt je onmiddellijk meer rust, want je stopt met vechten tegen wat er is. Dat kan moeilijk lijken, zeker als je gewoon bent om je emoties niet aan te kijken en te doen alsof ze niet bestaan.

Welke richting?

Het is een verlangen van je ware natuur om te kunnen zijn wie je bent, te luisteren naar jezelf en te onderzoeken wat vast zit.

De rol van een emotie is dus niet om je een slecht gevoel te geven, maar wel om je te leiden naar een richting die goed is voor jou.

Terug leren voelen

Met je persoonlijkheid blijf je in je denken hangen, je komt moeilijk bij je voelen en je blijft soms rond cirkelen zonder vooruitgang.

Ik help je daarom graag via persoonlijke gesprekken of met workshops om anders om te gaan met emotie en meer rust en vrijheid te ervaren in je leven.

 

avater
Over de auteur

Hici secto comnimo tecturiatur re solut doluptas cones et am, occuscias quia delis siminum fugit, et re, optaspe llenda pelibus eossimustion cusanditius siti offictio et2

avater rust in je hoofd

Wil je je ook beter voelen in je vel? Maak dan gerust een afspraak voor deskundige coaching, afslankbegeleiding of kindercoaching

Bedankt!
Sorry, u gaf een ongeldig e-mail adres op. Gelieve het opnieuw te proberen.

Schrijf je nu in om regelmatig tips te krijgen voor meer rust in je hoofd.