Blog

Hoe meer vreugde in je leven komt

| Meditatie, rust, zelfvertrouwen, faalangst, schaamte
Hoe meer vreugde in je leven komt

Hoe meer vreugde in je leven komt

De vreugde die ik bedoel gaat niet over kortstondige momenten van vreugde, die mogen er natuurlijk ook zijn. Maar ik heb het over een diepere vreugde in jezelf. Die diepere vreugde is eigenlijk altijd bij jou aanwezig, je hoeft je er alleen maar bewust van te worden. 

 

Als baby en peuter was je je er al bewust van, maar stilletjes aan ben je het verloren. Je hebt een soort van persoonlijkheid aangenomen die berust op ervaringen en gedachten uit je kinderjaren, je jeugd en ook als volwassen persoon.

Ideeën rond je persoonlijkheid

Veel ideeën rondom je persoonlijkheid zijn overtuigingen geworden die je bent gaan geloven. Zoals: ik ben angstig, ik ben beter dan, ik doe nooit iets goed, ik ben niet goed genoeg of ik ben het niet waard,… herkenbaar? Als je zo gedachten hebt dan mag je er zeker van zijn dat het vast gewortelde overtuigingen zijn van je persoonlijkheid. Klinkt misschien niet leuk, maar gelukkig zijn ze een creatie van je persoonlijkheid. Een verhaal die je bent gaan geloven en gelukkig is het maar een verhaal.

Je kan ook andere keuzes maken

Omdat je persoonlijkheid door gebeurtenissen en ervaringen die negatieve gedachten gaan geloven is, creëert ze soms een héél negatieve werkelijkheid. Het leuke daaraan is: eens je beseft dat het maar een creatie is van je persoonlijkheid dan kan je stoppen met die negatieve overtuigingen over jezelf voor waar aan te nemen. Kan je kiezen voor een andere werkelijkheid.

gelukkig is het maar een verhaal

Hoe weet je het verschil?

Hoe weet je nu als het ware zelf of je persoonlijkheid de bovenhand neemt. Voor mij blijft het héél nuttig om dagelijks te mediteren, dat is de makkelijkste manier om je ware zelf te ontmoeten. Dat neem je dan ook mee in je dagelijks leven en zo kan je snel overschakelen van het ego denken naar terug dicht bij jezelf zijn. Je leert je ego zien als een soort van jasje met overtuigingen die je ook weer kan afwimpelen.

Mogen er dan geen emoties meer zijn?

Natuurlijk wel! Emoties zijn een soort van wegwijzer als je verdrietig, angstig of boos bent. Dan is het ook goed om te luisteren wat er verkeerd gaat: gaat iemand over je grens? Past een bepaalde levenssituatie niet bij jou? Blijf je ter plaatse trappelen? Emoties vertellen je iets.

Je ware zelf is altijd verbonden

Kijk eens hoe verbonden je bent, op de eerste plaats met jezelf diep van binnen. Vanuit die verbinding met je ware zelf voel je je gelijkwaardig met anderen. Je hebt geen behoefte om je beter te voelen. Je ware zelf is liefde en daardoor handel je ook uit liefde. Waardoor er ook meer liefde naar je terugkomt. Je kan er ook op vertrouwen dat het je altijd de juiste weg toont.

Wil je graag een persoonlijke coachingsgesprek of liever een meditatiesessie... neem dan gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

avater
Over de auteur

Ik ben Mieke, coach van Rust in je Hoofd.

Ik bied coaching aan iedereen die minder gejaagd en meer bewust wil leven. Dat doe ik niet door te zeggen hoe het moet, maar wel door een luisterend oor te bieden en mensen zelf tot inzichten te laten komen. Met deze aanpak probeer ik rust te brengen in het hoofd, de buik en het leven van kinderen, jongeren en volwassenen.

Reacties

Er zijn op dit moment nog geen reacties, reageer als eerste!

Reageer

avater rust in je hoofd

Wil je je ook beter voelen in je vel? Maak dan gerust een afspraak voor deskundige coaching, afslankbegeleiding of kindercoaching

Bedankt!
Sorry, u gaf een ongeldig e-mail adres op. Gelieve het opnieuw te proberen.

Schrijf je nu in om regelmatig tips te krijgen voor meer rust in je hoofd.