Blog

Kies je met je hart of je verstand?

| Zelfvertrouwen
Kies je met je hart of je verstand?

Kies je met je hart of met je verstand?

Soms voel je je niet zo goed. Dat hoort bij het leven en het overkomt ons allemaal. Het mooie is dat we net in die mindere momenten onszelf tegenkomen en groeien. Want we leren bij over onze innerlijke overtuigingen.

Ben jij trouw aan jezelf?

Trouw zijn aan jezelf vraagt om oefening. Zelf deed ik het door te lezen of te schrijven. En vier jaar geleden leerde ik ook de kracht van meditatie kennen. Ik kwam als per toeval terecht in de meditatieworkshop van Roland Verschaeve en hield meteen van zijn kijk op het leven en op onvoorwaardelijke liefde. Met zijn meditatie begeleidt hij mensen om hun ware zelf te vinden.

En toch is het menselijk en leert het je wat bij over jezelf.

Een nieuwe wereld

Er ging een nieuwe wereld voor me open. Een wereld die ik graag wil doorgeven aan anderen. Ik leerde dagelijks mediteren, deed mee aan prachtige meditatiereizen en kwam stap voor stap dichter bij mijn ware zelf. Ik had ondertussen al verschillende coachopleidingen gevolgd die mijn blik verruimden. Alles samen verzamelde ik enorm veel kennis die ik wil doorgeven aan anderen.

Vrees voor verandering

De meditaties en opleidingen gaven mijn leven een totaal nieuwe wending. Er kwamen ook veel persoonlijke uitdagingen op mijn pad. In het begin vond ik dat beangstigend en vluchtte ik naar het bekende – wat daarom niet beter was maar wel vertrouwd.Veranderen is altijd een beetje spannend. Het is zo vertrouwd en veilig in onze comfortzone. Maar eruit komen, helpt je groeien tot wie je diep van binnen bent. Het biedt je een leuker, boeiender en rustiger leven.

Misleid door je ego

Soms kies je met je verstand voor iets dat niet echt bij je past. Alsof je grijpt naar veiligheid of erkenning. Een beredeneerde beslissing, die indruist tegen je gevoel. Gevolg? Je bent onrustig. Beter is om met je gevoel te kiezen. Ga op onderzoek uit: welke keuzes maakte jij met je hart? Vielen die mee of tegen? Doe hetzelfde voor keuzes die je met je verstand maakte – omdat je ouders, vrienden, familie, kinderen of jijzelf dacht dat het de beste oplossing was. Hoe liep dat af? Maakte je keuze jouw gelukkig? Of wrong daar nog iets?

Omarm verkeerde keuzes met liefde

Maakte je een ‘geforceerde’ keuze vanuit je verstand? Op zoek naar veiligheid, zekerheid of om er bij te horen? Dat brengt je weg van jezelf en geeft je een slecht gevoel. En toch is het menselijk en leert het je wat bij over jezelf. Omarm je ‘foute’ keuze dus maar weer met liefde en je komt een stapje dichter bij je ware zelf. En luister je goed naar je echte ik? Dan leer je wat jouw echt gelukkig maakt. 

avater
Over de auteur

Ik ben Mieke, coach van Rust in je Hoofd.

Ik bied coaching aan iedereen die minder gejaagd en meer bewust wil leven. Dat doe ik niet door te zeggen hoe het moet, maar wel door een luisterend oor te bieden en mensen zelf tot inzichten te laten komen. Met deze aanpak probeer ik rust te brengen in het hoofd, de buik en het leven van kinderen, jongeren en volwassenen.

Reacties

Er zijn op dit moment nog geen reacties, reageer als eerste!

Reageer

avater rust in je hoofd

Wil je je ook beter voelen in je vel? Maak dan gerust een afspraak voor deskundige coaching, afslankbegeleiding of kindercoaching

Bedankt!
Sorry, u gaf een ongeldig e-mail adres op. Gelieve het opnieuw te proberen.

Schrijf je nu in om regelmatig tips te krijgen voor meer rust in je hoofd.