Blog

Kiezen voor jezelf?

| Zelfvertrouwen
Kiezen voor jezelf?

Onlangs postte ik een quote over zelfliefde op facebook. Iemand reageerde daarop: ‘we mogen wel eens gezond egoïstisch zijn’. Maar er is een groot verschil tussen egoïsme  en liefde voor jezelf. Want egoïsme is bewust dingen doen die andere schade berokkenen. En zelfliefde? Dat is gewoon zorgen voor jezelf. En inderdaad: soms is je omgeving daar niet gelukkig mee.  Maar als je voelt dat iets belangrijk is voor jou, vertrouw er dan op dat het ook voor je omgeving het beste is.

Nee leren zeggen

Durf jij moeilijk ‘nee’ zeggen tegen anderen? Dan ben je niet alleen. Veel volwassen durven hun ouders bijvoorbeeld niets weigeren. Dat is jammer, want als ze uiteindelijk voor zichzelf kiezen, hebben ook hun ouders ineens tijd voor nieuwe dingen. Eens ‘nee’ zeggen is dus niet zo erg als op het eerste zicht lijkt.

vertrouw er dan op dat het ook voor je omgeving het beste is.

Kiezen voor jezelf in je relatie

Ook in liefdesrelaties zijn mensen vaak bang om voor zichzelf te kiezen. Uit angst om hun partner te verliezen. Maar zeg nu zelf: wil jíj een partner die een masker op zet uit angst? Neen. Durf dus voor jezelf opkomen in een relatie. En schenk niet alleen je partner maar ook jezelf liefde.

Wat wil je echt

Kiezen voor jezelf, het klinkt vanzelfsprekend. Maar soms ben je zo ver weg van jezelf dat je niet meer weet wat jij echt wilt. Leer dus dichter bij je eigen verlangens te komen. In mijn coachingpraktijk leer ik je terug luisteren naar het stemmetje diep in jezelf. Want dat stemmetje ben je nooit echt kwijt. Je moet er alleen terug naar leren luisteren.

Mijn weg

Door naar mijn ware zelf te luisteren had ik de kracht om coach te worden van Rust in je Hoofd. Waardoor ik gezonder, bewuster en sterker in het leven sta. En dat wil ik graag aan jou doorgeven. Neem regelmatig een kijkje op mijn website waar vaak nieuwe blogs verschijnen voor volwassen en kinderen op zoek naar rust in hun hoofd of buik. Thema’s die aan bod komen: zelfvertrouwen, perfectionisme, faalangst, schaamte, trauma, … Je kan ook dagelijks mijn quotes volgen op de facebookpaginavan Rust in je Hoofd.

 

 

 

avater
Over de auteur

Ik ben Mieke, coach van Rust in je Hoofd.

Ik bied coaching aan iedereen die minder gejaagd en meer bewust wil leven. Dat doe ik niet door te zeggen hoe het moet, maar wel door een luisterend oor te bieden en mensen zelf tot inzichten te laten komen. Met deze aanpak probeer ik rust te brengen in het hoofd, de buik en het leven van kinderen, jongeren en volwassenen.

avater rust in je hoofd

Wil je je ook beter voelen in je vel? Maak dan gerust een afspraak voor deskundige coaching, afslankbegeleiding of kindercoaching

Bedankt!
Sorry, u gaf een ongeldig e-mail adres op. Gelieve het opnieuw te proberen.

Schrijf je nu in om regelmatig tips te krijgen voor meer rust in je hoofd.