Blog

Meer vertrouwen in jezelf

| Zelfvertrouwen
Meer vertrouwen in jezelf

Meer vertrouwen in jezelf

Ooit droomde ik van meer vertrouwen in mezelf, maar ik wist niet hoe ik het kon vinden. Ik las veel boeken, maar bleef me toch afvragen waar blijft mijn zelfvertrouwen? Hoe vind ik het? Waarom zoek ik het, wat mis ik eigenlijk?
Rust in mijn hoofd en van daaruit leven zoals ik het zelf wenste, was één van de redenen.

Gewoon zijn wie ik ben

Eén van mijn wensen was, gewoon mezelf kunnen zijn. Zonder steeds verantwoording te moeten afleggen tegen dat angstige stemmetje dat bang is van een eventueel oordeel van iemand anders.Later ontdekte ik dat het oordeel van anderen alleen maar een weerspiegeling is van wat ik geloof over mezelf. Dat was een leuke maar ook ietwat pijnlijke ontdekking.
Leuk omdat je er zelf iets kan aan veranderen, minder leuk omdat die weerspiegeling over mezelf niet echt positief was. Hoe kan ik dat dan gaan veranderen?

Maar ook liefdevol zijn voor mezelf als het niet onmiddellijk lukt is belangrijk.

Stap voor stap

Dat was best wel een moeilijk proces van vallen en opstaan. Want jezelf zijn, betekent ook je kwetsbaarheid laten zien aan anderen. Dagelijks mediteren hielp en helpt me nog steeds daarbij. Maar ook liefdevol zijn voor mezelf als het niet onmiddellijk lukt is belangrijk.
Ondertussen ben ik bij een dieper deel in mezelf gekomen, dat ik vertrouw. Niet mijn brein, want dat is niet echt zo betrouwbaar. Nu vertrouw ik op wat ik voel en durf ik dat ook te tonen aan de buitenwereld.

Leren voelen

Vanuit het voelen dat ik vertrouwde, had ik steeds minder en minder bevestiging nodig van anderen. Natuurlijk heb ik ook nog momenten dat ik me minder goed voel over mezelf, dat er minder leuke dingen op mijn pad komen. Soms is het nog steeds moeilijk of pijnlijk om te vertrouwen.Maar als je vertrouwt op wat je voelt, dan weet je dat het je altijd de juiste richting aan geeft. Meestal een vrij eenvoudige weg, die we soms niet durven nemen, omdat we het niet gewoon zijn, omdat we het willen beredeneren.

In stilte…

Regelmatig mediteren helpt je bij de verbinding met jezelf. Door die sterke verbinding met jezelf, kan je je ook veel meer verbinden met anderen. Je liefdesrelatie met je partner wordt sterker, de relatie met je kinderen wordt sterker. Je bent trouw aan jezelf, waardoor je ook anderen de vrijheid geeft om ook trouw te zijn aan dat zelf.
 

Wil jij ook meer vertrouwen in jezelf? Maak dan gerust een afspraak voor een eerste vrijblijvende kennismaking

 

avater
Over de auteur

Ik ben Mieke, coach van Rust in je Hoofd.

Ik bied coaching aan iedereen die minder gejaagd en meer bewust wil leven. Dat doe ik niet door te zeggen hoe het moet, maar wel door een luisterend oor te bieden en mensen zelf tot inzichten te laten komen. Met deze aanpak probeer ik rust te brengen in het hoofd, de buik en het leven van kinderen, jongeren en volwassenen.

Reacties

Er zijn op dit moment nog geen reacties, reageer als eerste!

Reageer

avater rust in je hoofd

Wil je je ook beter voelen in je vel? Maak dan gerust een afspraak voor deskundige coaching, afslankbegeleiding of kindercoaching

Bedankt!
Sorry, u gaf een ongeldig e-mail adres op. Gelieve het opnieuw te proberen.

Schrijf je nu in om regelmatig tips te krijgen voor meer rust in je hoofd.