Blog

Met meditatie naar rust in je hoofd

| Meditatie
Met meditatie naar rust in je hoofd

Rust in je hoofd lijkt voor veel mensen iets kostbaar en ongrijpbaar. Rust is genieten van wat nú is. Je kan het niet kopen, niet vinden in wat je onderneemt, of bij iemand anders. Je kan het alleen terugvinden bij jezelf. Bij je innerlijk weten, je innerlijke stem, jouw eigen energie.

Individuele begeleiding bij meditatie

Naast workshops meditatie heb ik ervoor gekozen om ook individuele begeleiding te geven in meditatie. Want door meditatie kom je bij een dieper deel van jezelf.

    • Je leert om te vertrouwen op je buikgevoel, waardoor je veel realistischer in het leven staat.
    • Je leert stap voor stap het verschil kennen tussen (angstige) gedachten en intenties vanuit je ware zelf.
    • Je leert negatieve overtuigingen om te buigen en te kiezen voor de dingen die je écht wil in je leven.
    • Je leert om bewust te worden van wat je energetisch uitzendt.

Test: hoe vaak zeg jij ja?

Door meditatie ga je vertrouwen op de signaaltjes van je ziel. Je leert vertrouwen op je ware zelf. Waarschijnlijk kreeg je al verschillende uitnodigingen van je ziel om er terug naar te luisteren. Maar te vaak wordt dat stemmetje genegeerd.

Soms word je lichaam ziek, krijgt je een depressie of een burn-out. 

Bijvoorbeeld: hoe dikwijls zei je ‘ja’ terwijl iets in jezelf eigenlijk begon te treuren? Sommigen nemen een pilletje om die weerstand niet te voelen, anderen verdoven het met alcohol, drugs of ongezonde voeding, … Soms word je lichaam ziek, krijgt je een depressie of een burn-out. Maar ergens diep van binnen zit er een gps in jou. En als je ernaar luistert dan toont die je altijd de juiste weg – zonder uitzondering.

Maar hoe begin je eraan? Je wil wel voelen en je wil ‘nee’ zeggen maar je ratio belemmert het zo dikwijls. Meditatie is een prima startpunt.

Sterker en bewuster in het leven

Ik heb zelf deze weg bewandelt. Ik was een denker en ik heb duizend maal ‘ja’ gezegd terwijl ik eigenlijk nee bedoelde. Ik had geen vertrouwen in mezelf, want ik had geleerd om angstig te zijn en de dingen te doen die verstandelijk het best leken. Ik was bang om zelf beslissingen te nemen en had altijd raad nodig van anderen. Maar mijn leven is drastisch veranderd: ik ervaar veel meer rust in mijn hoofd, veel minder angst en als ik angst of andere emoties ervaar, ga ik er helemaal anders mee om. Het is mijn passie om mijn lessen door te geven aan anderen en jou te helpen om  op jouw eigen tempo ook meer rust en vertrouwen te krijgen in jezelf, zodat je veel sterker en bewuster in het leven staat.

Wil je een persoonlijke coachingsessie of een persoonlijke meditatiesessie? Neem dan contact op voor een gratis kennismakingsgesprek.

Wil je in groep leren mediteren en vertrouwen krijgen in je ware zelf? Je intuïtie meer ontwikkelen? Schrijf je dan snel in voor één van deze workshops: http://www.rustinjehoofd.be/agenda

Het oude loslaten is soms moeilijk … maar niet onmogelijk. Probeer het via meditatie en laat nieuwe mogelijkheden op je pad komen.

 

 

 

avater
Over de auteur

Ik ben Mieke, coach van Rust in je Hoofd.

Ik bied coaching aan iedereen die minder gejaagd en meer bewust wil leven. Dat doe ik niet door te zeggen hoe het moet, maar wel door een luisterend oor te bieden en mensen zelf tot inzichten te laten komen. Met deze aanpak probeer ik rust te brengen in het hoofd, de buik en het leven van kinderen, jongeren en volwassenen.

Reacties

Er zijn op dit moment nog geen reacties, reageer als eerste!

Reageer

avater rust in je hoofd

Wil je je ook beter voelen in je vel? Maak dan gerust een afspraak voor deskundige coaching, afslankbegeleiding of kindercoaching

Bedankt!
Sorry, u gaf een ongeldig e-mail adres op. Gelieve het opnieuw te proberen.

Schrijf je nu in om regelmatig tips te krijgen voor meer rust in je hoofd.