Blog

Opvoeden: rust voor jou en je kind

| Opvoeden: rust voor jou en je kind
Opvoeden: rust voor jou en je kind

Opvoeden lijkt moeilijker dan ooit. Duizenden theorieën, vele zelfhulpboeken en tonnen andere informatie bieden zich aan. We willen onze opvoeding graag zo goed doen. De eisen die aan ouders en kinderen gesteld worden, liggen heel hoog. Daarnaast veranderen de traditionele gezinsvormen aan een snel tempo. Er ontstaan veel nieuw samengestelde gezinnen en eenoudergezinnen. En nee: die zijn niet beter of slechter. Toch vragen deze nieuwe gezinsvormen om de nodige aanpassingen.

Begeleiden …

Ouders zoeken steeds naar het evenwicht tussen liefde geven en loslaten. Beschermen en toch niet overbeschermen. Het is een balans zoeken – in een wereld die totaal niet in balans is. Je kind stimuleren is goed. Ze hebben leiding nodig. Ze zoeken iemand die hen steunt en helpt om drempels te overwinnen. En soms hebben ze je nodig om hen wat te temperen. Maar het belangrijkste is om te aanvaarden dat elk kind al van in de baarmoeder een uniek persoontje is. Met zijn eigen mogelijkheden, voorkeuren en eigenaardigheden. En dat is mooi, maar ook soms moeilijk.…

aanvaarden dat elk kind al van in de baarmoeder een uniek persoontje is. 

en loslaten

Je hebt kinderen die zich in alle opzichten ontplooien en opgroeien zoals je had gedroomd. Maar je hebt ook kinderen die anders zijn dan je heimelijk had gehoopt. De energie die het kind al vanaf dag één uitstraalt kan in harmonie zijn met zijn ouders. Maar vaak is dat niet het geval. Hoe je ermee omgaat? Door je verwachtingen los te laten. Natuurlijk mag je dromen hebben voor je kind. Maar ouderschap wordt pas echt leuk als je elke dag opnieuw weer verwonderd bent over hoe bijzonder jouw kind is.

Opvoeden in evenwicht

Steun en begeleid je kinderen maar laat hen zijn wie ze zijn. Laat ze opgroeien tot wie ze écht zijn. En zal ik je een geheim vertellen? Daar heb je niet zoveel literatuur voor nodig! Je kunt het alleen maar aanvoelen.

avater
Over de auteur

Ik ben Mieke, coach van Rust in je Hoofd.

Ik bied coaching aan iedereen die minder gejaagd en meer bewust wil leven. Dat doe ik niet door te zeggen hoe het moet, maar wel door een luisterend oor te bieden en mensen zelf tot inzichten te laten komen. Met deze aanpak probeer ik rust te brengen in het hoofd, de buik en het leven van kinderen, jongeren en volwassenen.

Reacties

Er zijn op dit moment nog geen reacties, reageer als eerste!

Reageer

avater rust in je hoofd

Wil je je ook beter voelen in je vel? Maak dan gerust een afspraak voor deskundige coaching, afslankbegeleiding of kindercoaching

Bedankt!
Sorry, u gaf een ongeldig e-mail adres op. Gelieve het opnieuw te proberen.

Schrijf je nu in om regelmatig tips te krijgen voor meer rust in je hoofd.