Blog

Rust in je Hoofd: ontdek wat je echt wilt in je leven!

| Herbekijk je ook regelmatig je leven?
Rust in je Hoofd: ontdek wat je echt wilt in je leven!

Herbekijk je ook regelmatig je leven?  Voelt alles nog zoals je het wilt? Of ben je in een maalstroom terecht gekomen die eigenlijk niet meer bij je past? Soms voel je onrust in je hoofd ben je ontevreden over je leven maar sta je er niet meer bij stil waar het verkeerd gaat of wat er precies misloopt.

Veel mensen leven met een bepaalde onvrede die ze niet kunnen plaatsen.

Soms is er een depressie, burn-out, agressie-,  angst-, of paniekaanval nodig om te gaan kijken waar het misgaat. Onder elk van die symptomen zitten onderdrukte of weggestopte gevoelens: verdriet, boosheid, jaloezie, schuldgevoel,… Het zijn gevoelens die niet stroken met het ideaalbeeld in onze maatschappij. Veel mensen blijven daarom levenslang hun gevoelens afsluiten uit angst om pijn te voelen, angst om niet goed genoeg te zijn, er niet bij te horen en uiteindelijk geen liefde te krijgen. Het is als het ware in onze hersenen geprogrammeerd om die ‘ongepaste’ gevoelens te verdringen. Durven accepteren wat er mis gaat in je leven is de eerste stap naar genezing, naar het leven dat je écht wilt.

Durven accepteren wat er mis gaat in je leven is de eerste stap naar genezing

Verandering is de volgende stap. 

Dat hoeft niet altijd een grote verandering te zijn: soms zijn het kleine dingen die niet oké zijn. In andere gevallen is wel een aanzienlijke verandering nodig om weer bij jezelf te komen en het leven te leiden dat je wilt. Stap voor stap terug bewust worden van wat je echt wilt en wie je echt bent, brengt rust en vreugde in je leven. Let op: verandering is niet altijd gemakkelijk. In eerste instantie kan verandering voor wat onrust zorgen in je directe omgeving: kinderen, partners, vrienden en ouders moeten wennen aan de echte jij en tonen mogelijk protest. 

Maar trouw zijn aan jezelf, is ook opkomen voor jezelf. 

Misschien verdwijnen mensen uit je leven, terwijl er nieuwe mensen naar je toe komen! Als coach bij Rust in je Hoofd heb ik tal van opleidingen gevolgd, waar ik zelf in therapie ben gegaan. Ook bij mij waren er veel onderdrukte gevoelens, ik heb geleerd om meer te luisteren naar dat stemmetje diep van binnen, om echt te zijn. Voor mij is mediteren een dagelijkse gewoonte om dichter bij mezelf te komen en te blijven. Dat geeft rust in je hoofd en rust in je leven.

 

avater
Over de auteur

Ik ben Mieke, coach van Rust in je Hoofd.

Ik bied coaching aan iedereen die minder gejaagd en meer bewust wil leven. Dat doe ik niet door te zeggen hoe het moet, maar wel door een luisterend oor te bieden en mensen zelf tot inzichten te laten komen. Met deze aanpak probeer ik rust te brengen in het hoofd, de buik en het leven van kinderen, jongeren en volwassenen.

Reacties

Er zijn op dit moment nog geen reacties, reageer als eerste!

Reageer

avater rust in je hoofd

Wil je je ook beter voelen in je vel? Maak dan gerust een afspraak voor deskundige coaching, afslankbegeleiding of kindercoaching

Bedankt!
Sorry, u gaf een ongeldig e-mail adres op. Gelieve het opnieuw te proberen.

Schrijf je nu in om regelmatig tips te krijgen voor meer rust in je hoofd.