Blog

Van acceptatie naar liefde

| Zelfliefde Zelfacceptatie
Van acceptatie naar liefde

Jezelf zijn is op de eerste plaats jezelf helemaal accepteren zoals je bent. Het begint met lief en begripvol zijn. Jezelf aanvaarden - ook al ben je niet helemaal zoals je zou willen zijn of beantwoord je niet aan het ideaalbeeld dat de media je voorhoudt.

Vanuit acceptatie ga je in verbinding met jezelf. Met je ware natuur, met je lichaam.

Van acceptatie naar liefde

Wanneer je in verbinding gaat met jezelf en jezelf volledig accepteert, ga je ook meer liefde voelen voor jezelf. Waardoor je automatisch ook meer liefde kan voelen voor anderen.

Yoga en meditatie helpt je hierbij.

Vandaar dat steeds meer mensen ertoe aangetrokken zijn. We zoeken naar een positieve spiraal, groei, lichtpunten zeker nu de wereld het echt moeilijk heeft.

Stap voor stap leren accepteren

Nu we in lockdown zitten, is er terug meer tijd vrij om stil te staan, jezelf te leren accepteren en liefhebben en die liefde door te geven. Misschien is dat nu nog moeilijk, voel je weerstand of misschien paniek. Weet dat acceptatie een proces is dat tijd nodig heeft.

Meestal kun je iets pas veranderen eens je voldoende inzichten verwerft. Zelf kwam ik – na jaren van meditatie – in een nieuwe opleiding tot de conclusie dat ik mezelf niet helemaal accepteerde. Dat besefte bracht me in tranen – omdat het niet-accepteren vooral een maatschappelijk probleem is waar veel mensen op botsen. Sindsdien sta ik op een andere manier in het leven

dat iedereen meer liefde ontmoet 

Zelfacceptatie is niet iets dat je zomaar kunt bedenken en veranderen. Het is een proces van voelen, ervaren en beleven. Meditatie en yoga kunnen daarbij een eerste (of volgende) stap zijn.

Aangezien ik momenteel geen live yogalessen kan geven, heb ik ervoor gekozen om online les te geven. In de yoga die ik geef werk ik wekelijks met een thema, deze week heb ik gekozen voor het thema zelfacceptatie.

Omdat ik het zo belangrijk vind dat iedereen zichzelf leert accepteren, dat iedereen meer liefde ontmoet in zichzelf, dat er ook meer liefde komt in de wereld.

Het voordeel van een online yogales is dat je het kan doen wanneer het best past voor jou, nadeel is dat er wel wat meer wilskracht nodig is en ook het sociale aspect niet echt aanwezig is.

Omdat het bij yoga over luisteren naar jezelf gaat raad ik ook aan om het stapsgewijs te doen.  Misschien start je met regelmatig eens 10 à 15 min. en kan je het dan stap voor stap opbouwen of ook niet … voel vooral wat goed voelt voor jou!

 

avater
Over de auteur

Ik ben Mieke, coach van Rust in je Hoofd.

Ik bied coaching aan iedereen die minder gejaagd en meer bewust wil leven. Dat doe ik niet door te zeggen hoe het moet, maar wel door een luisterend oor te bieden en mensen zelf tot inzichten te laten komen. Met deze aanpak probeer ik rust te brengen in het hoofd, de buik en het leven van kinderen, jongeren en volwassenen.

avater rust in je hoofd

Wil je je ook beter voelen in je vel? Maak dan gerust een afspraak voor deskundige coaching, afslankbegeleiding of kindercoaching

Bedankt!
Sorry, u gaf een ongeldig e-mail adres op. Gelieve het opnieuw te proberen.

Schrijf je nu in om regelmatig tips te krijgen voor meer rust in je hoofd.