Blog

Van angst naar rust

| Angst
Van angst naar rust

Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met angst. Die kan functioneel zijn – om je te beschermen. Maar meestal is angst allesbehalve nuttig. Het blokkeert je en houdt je weg van de dingen die je wilt. Bijvoorbeeld: je verlangt naar iets, maar angst gooit roet in het eten. Je hebt een droom waargemaakt en plots is er weer dat angstige gevoel.

 

In dat geval is angst is het gevolg van negatieve gedachten, die in de meeste gevallen niet waar zijn.

Sterker dan je gedachten

Denk je vaak “dat kan ik nooit”, “daar ben ik niet goed genoeg voor”, “dat zal mij niet lukken”, “mijn partner houdt niet van mij”,…? Trek die gedachten dan eens in twijfel. Ben je echt niet goed genoeg? Of zijn het alleen die gedachten die je in de weg staan? En stel jezelf de vraag : verdien ik het om gelukkig te zijn?

je verlangt naar iets, maar angst gooit roet in het eten

Drempels: je persoonlijkheid

Je persoonlijkheid houdt je dikwijls tegen om bij het geluk (je ware zelf) te komen. Je persoonlijkheid is een programmatie van alles wat je hebt geleerd. Vanuit je opvoeding, ervaringen, en de maatschappelijke normen en  waarden. Velen spreken van ‘het ego’. Ik hou meer van het woordje ‘persoonlijkheid’. Voel je je angstig, minder waardevol dan anderen, niet goed genoeg? Dan is je persoonlijkheid aan het woord.
Begrijp me niet verkeerd: er is niet mís met onze persoonlijkheid. Je persoonlijkheid is sterk. Je hebt het nodig om dingen in de wereld te zetten. Maar verkeerde overtuigingen staan je geluk vaak in de weg.

Ontdekken wie je echt bent

Heb je last van zo’n negatieve gedachten en word je overmand door angst? Besef dan dat je eigenlijk afgescheiden bent van je ware zelf. Je ware zelf toont je altijd de juiste weg. Het zoekt naar een gevoel van vrede, geluk, liefde. Het moment dat je angstig wordt, ben je dus uit verbinding met de vrede, liefde en het geluk in jezelf. Aan jou om terug te luisteren naar het diepere stukje in jezelf. Word je ervan bewust, vertrouw erop en het zal je de juiste richting wijzen.

Focus op wat je wilt

De kunst is om je persoonlijkheid en je ware zelf in evenwicht brengen met elkaar. Dat kan best wat tijd in beslag nemen, want je persoonlijkheid houdt hardnekkig vast aan oude gewoonten. Het universum is liefdevol. Enkel je denken saboteert je om bij dat liefdevol en overvloedig universum te komen. Leer daarom om ook bij momenten van angst te vertrouwen op je ware zelf.

avater
Over de auteur

Ik ben Mieke, coach van Rust in je Hoofd.

Ik bied coaching aan iedereen die minder gejaagd en meer bewust wil leven. Dat doe ik niet door te zeggen hoe het moet, maar wel door een luisterend oor te bieden en mensen zelf tot inzichten te laten komen. Met deze aanpak probeer ik rust te brengen in het hoofd, de buik en het leven van kinderen, jongeren en volwassenen.

avater rust in je hoofd

Wil je je ook beter voelen in je vel? Maak dan gerust een afspraak voor deskundige coaching, afslankbegeleiding of kindercoaching

Bedankt!
Sorry, u gaf een ongeldig e-mail adres op. Gelieve het opnieuw te proberen.

Schrijf je nu in om regelmatig tips te krijgen voor meer rust in je hoofd.